Casa Arroyo de la Montaña

Alora en Omgeving

Het witte dorp

Het plaatsje Álora is een typisch voorbeeld van een ‘pueblo blanco’, (wit dorp) gesitueerd tussen drie grote rotsen met ruïnes van een kasteel, slechts 40 km van Málaga. Steile straatjes en witte huizen gedecoreerd met bloemen, vormen het toonbeeld van dit Andalusische dorpje met zijn 13.000 inwoners. Dit perfect gelegen Zuid Spaanse bergdropje biedt aangenaam vertier voor iedereen. Het ligt niet ver van het schitterende natuurgebied El Choro en is omringd door allerlei andere prachtige Middeleeuwse stadjes, zoals Antequera en Ronda.  De bekende steden zoals Granada met haar unieke Alhambra, Sevilla met haar prachtige oude stad of Cordoba beroemd om de christelijke kathedraal La Mesquita, zijn in 1,5-2 uur rijden bereikbaar. Ook de witgekalkte heuvelsteden Ronda en Antequera zullen zeker indruk op u maken. En wat dacht u van een paar dagen skien (mogelijk van december tot april) in het prachtige skigebied de Sierra Nevada op slecht 2 uur rijden vanaf Álora.

 

Inwoners van Álora

De lokale bevolking van o.a. Álora staat bekend als de ‘Perotes’, vriendelijke en gastvrije mensen die nog op een traditionele manier genieten van het leven.
Het hele jaar door wordt er wel iets gevierd, zo vindt er in september de populaire ‘Romería de la Virgen de las Flores’ plaats.

 

Andere bezienswaardigheden

Op de ‘Plaza Baja de la Despedía’ kun je de tweede oudste kerk van Spanje bezichtigen, de ‘Iglesia de la Encarnación’ en op de hoogste van de beide heuvels ligt het Arabische ‘Castillo’ dat dateert uit Fenicische tijden. Het kasteel behoorde toe aan de Romeinen en werd later verbouwd door de Arabieren. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de vallei van de ‘Guadalhorce’ rivier. In de onmiddellijke omgeving vind je verschillende natuurparken, zoals El Chorro, El desfiladero de los Gaitanes en de ruïnes van Bobastro. Iets verder bevinden zich de Embalses de Guadalhorce; prachtig gevormde stuwmeren van het zuiverste water waar je zo een duik in kan nemen. De meren van Ardales zijn op een steenworp afstand. Je kunt er zwemmen, kanoën en waterfietsen. Wandelen kun je er ook op de bergpaadjes, genietend van de uitzonderlijke rust, de natuur; tussen kuddes geiten die op je pad komen.