Casa Arroyo de la Montaña

Nieuwsmail Casa Arroyo de la Montaña

Casa Arroyo de la Montaña

Januari 2015

Het is 28 januari, buiten is het 18 graden. De amandelbomen staan in bloei, de zon schijnt volop en onze sinaasappel- en citroenboom zitten vol vruchten.
Dit is dus Andalusië eind januari!!!

Onze B&B ziet er inmiddels schitterend uit en op nog wat verfijningen na kunnen we nu al volop genieten van de resultaten van ons harde werken.

De omheining en terras van het zwembad zijn vernieuwd.
Onze prachtige Yurt is geplaatst.
We hebben een prachtige buitenkeuken annex ontbijtruimte gemaakt voor onze gasten gemaakt.

Onze laatste nieuwsmail eindigde met het vertrek van Nel naar Nederland om daar familie en vrienden te bezoeken. Dat waren een paar intensieve maar mooie dagen.
Maar Nel is nog maar net terug of Álora viert al weer feest. 15 September: de Romeria, een schitterend spektakel met optocht, paarden en fantastische Andalusische klederdrachten. En natuurlijk muziek en paella. Wat is dat toch mooi!!

21 september, Nels eerste verjaardag in Spanje. Dit hebben we heel rustig gevierd, samen met Frank en Betty, die diezelfde dag de Yurt hebben in geweid. We verenigen dus niet alleen het nuttige met het aangename, maar vooral veel aangename dingen tegelijk!!! Ja, want Frank gaat Nel ook nog leren een heerlijke paella te maken!! Hoewel het een beetje kaal voelt zonder Nederlandse vrienden en familie om je heen, zorgen zij er toch voor dat ze een beetje aanwezig zijn met hun lieve appjes die ze Nel sturen.

22 september arriveren René, Bob en Jacqueline voor een verblijf van een week. Ondanks af en toe een regenbuitje wordt het toch een hele gezellige week.

30 september doen Paula en haar Edwin onze B&B aan op hun rondreis door Andalusië.

Van 18 tot 25 oktober mogen we genieten van de aanwezigheid van Magda, Egbert, Guus en Wil. Vier heel gezellige gasten die een week lang genieten van onze B&B en haar omgeving.

4 november komt Petra een weekje helpen met de tuin. Naast het werken in de tuin genieten we ook volop van het Spaanse leven en Petra is zo enthousiast dat ze terplekke besluit om in januari nog een weekje met Adri te komen. Komt goed uit, want dan kunnen wij nog even op en neer naar Nederland om daar familie en vrienden te bezoeken. D.m.v. huizen- en autoruil wordt het voor ons alle vier een echte win,win,win,win situatie.

6 November, na maanden van papierenrompslomp en op en neer rijden naar Malaga om zaken te regelen, mogen we 6 november eindelijk de Spaanse nummerborden van de Beatle halen. Nel kan dus eindelijk weer in haar geliefde Beatle rijden. Ook Tao moet even wennen aan de witte plaat.

Begin november verheugen we ons op de komst van Joke en Marga, maar door hele verdrietige omstandigheden van hun kant gaat dit helaas niet door!!

Soms wordt je in Spanje echt verrast. Het begin van het pad naar ons huis is dusdanig, dat veel gasten eraan voorbij rijden omdat ze denken ¨dit kan niet kloppen¨. Maar op een ochtend worden we wakker en zijn er grote machines bezig om dit deel van het pad te restaureren. Het is nu dan ook heel goed begaanbaar.

Dat het in Spanje ook kan regenen hadden we al wel ontdekt, maar eind november giet het zo hard dat we eindelijk de Arroyo (beek) die over ons land loopt, zien stromen. Een spectaculair gezicht!!

Intussen blijven we natuurlijk bezig met het verfraaien van onze B&B, maar wel op een iets lager pitje. We hebben nog een hele lange kluslijst en die werken we gestaag af. Het klussen komt natuurlijk voornamelijk voor Jeroen zijn rekening, maar waar Nel kan helpt ze. En ze zorgt natuurlijk voor alle noodzakelijke randvoorwaarden.

22 januari!! We hadden niet gedacht dit ooit te beleven, maar ook nu weer worden we verrast!! De laatste kilometer naar ons huis toe, een asfaltweg met veel hobbels en gaten, wordt gerestaureerd!!!! Het is nu een goed begaanbare weg (aan het worden). Waarmee de kwaliteit van onze B&B alweer is verbeterd.
Inmiddels zitten we al weer in Januari en krijgen onze eerste boekingen voor dit voorjaar binnen. Daar deden we het allemaal voor!!

We zitten nu vol spanning te wachten op de opening van el Camino del Rey. Wat ooit het gevaarlijkste wandelpad ter wereld was, wordt nu een schitterend aangelegd veilig wandelpad met spectaculaire uitzichten. Dus, durf je een uitdaging aan, boek dan na 5 april, voor een paar dagen (langer mag natuurlijk ook!!), één van de gastenverblijven van onze B&B en bewandel van hieraf dit prachtige pad!!
Vind je die wandeling toch een beetje eng, dan kun je natuurlijk ook vanuit onze B&B genieten van nog heel veel andere mooie natuur en cultuur. Zie onze website: www.casa-arroyo.nl

Tot ziens,
Jeroen en Nel